Ūkio pradžiai prancūzų Alpių ožkos

Ožkos (parduoda, siūlo) Kaišiadoryje skelbimas

Kaina, €:2 €
Veiksmas:Parduoda

Svajojate įsikurti kaime, gerti šviežią pieną, valgyti sveiką maistą, pabėgti nuo miesto rutinos, užteršto oro, auginti sveikus vaikučius? Pats viską išbandžiau ir galiu patarti.
Todėl siūlau pradėti nuo prancūzų Alpių ožkų. Sudominau? Esu nuolankus Jūsų tarnas ir konsultantas visais ožkų auginimo priežiūros klausimais, atskleisiu ožkų sūrių gaminimo paslapčių, pasidalinsiu kulinarinėmis žiniomis apie ožkienos paruošimo subtilybes. O svarbiausia – patarsiu, kaip pradėti ūkininkauti, kaip pasirinkti ožkų jauniklius, nepermokėti ir nepakliūti į perpardavinėtojų žabangas.
Ožkos – stebuklingas sutvėrimas. Biblija sako, kad ožkos ir Yzopo (juozažolė) išgelbėjo nuo sunaikinimo Dievo išrinktąją tautą (izraelitus).
Ožys – vaisingumo simbolis. Deivė Afroditė jodinėjo ant ožio.
Ožkos – puikūs stalioriai. Jos taip nuskaptuoja nuo medienos žieves, kad geresnės medžiagos lauko baldams meistrauti nerasi.
Ožkos – kraštovaizdžio dizainerės. Krūmai, karklai, avietės, gervuogės, erškėčiai, liepos, sulaukėję sodai yra jų mėgstamas pašaras. Todėl jos pakeičia griovų, miškelių, priepelkių vaizdą.
Ožkų pienas – stebuklingas kalcio šaltinis, ne tik maistas, bet ir vaistas. Be to, šarminės reakcijos pienas neutralizuoja rūgščių nuvargintą organizmą, gydo nuo peršalimų. Tuo tarpu karvės pienas yra rūgštinės reakcijos, todėl sudaro terpę peršalimo ligoms plisti.
O kokių skanumynų pagaminsite savo šeimai iš ožkos pieno? Ledų, grietinėlės, sūrių, varškės, jogurto, kefyro.
Ožkos mėsa sveika ir skani. Tik reikia mokėti ją paruošti. Dešrelės, šaltiena, paštetas, šaldyta ar rūkyta ožkiena, kraujiniai vėdarai.
Homeras „Odisėjoje“ aprašo, kaip prieš kelis tūkstančius metų žmonės kepė kraujinį vėdarą. Patarsiu, kaip skaniai išsikepti šį juodą pudingą.
Jei įsigysite ožką, sutaupysite pinigėlių. Už ožkos pieną moka po 2 eurus. Valstybė moka išmokas kasmet už ožkavedes nuo 30 iki 40 eurų.
Perkantiems ožkas dovanoju vengrinių slyvų, rankliodų, trešnių sodinukus. Įvairius retus prieskoninių žolelių pliancus. Bobutėms darančioms ožkų sūrius ir naudojančias plastmasines kenksmingas taras, galiu pasiūlyti pirkti nerūdyjančio metalo talpas sūriams sūdyti, laikyti. Galima naudoti rauginti ir sūdyti lašinius, grybus, obuolius, agurkus, kopūstus. Amžini prietaisai gaminti Kaune, prie ruso.

Skambinkite tel. 861714675 Gyvenu tarp Vilniaus ir Kauno.
Naujasis Plius.ltParašykite savo nuomonę
Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su www.plius.lt slapukų politika. Daugiau apie slapukus.
X