Sklypas Širvintų rajono sav., Pociūnuose

Sklypai (parduoda, siūlo) Širvintos skelbimas

Parduoda . 2024-03-01. Skelbimo ID: P4174129
Kaina, €:55 000 €
1 aro kaina:177.42 €
Veiksmas:Parduoda
Sklypo plotas:310.00 a
Savivaldybė:Širvintų rajono sav.
Gyvenvietė:Pociūnai

Širvintų rajone buvusio Pociūnų dvaro teritorijoje parduodamas 3,1 ha žemės sklypas.

Pociūnų dvaras – Kultūros paveldo vertybė, išlikęs archeologinis sluoksnis, tačiau užtenka tik poros ar kelių šurfų ir galima drąsiai statyti namą unikalioje vietovėje.

Sklypas ne tik apima dalį Pociūnų dvarvietės teritorijos, bet ir ribojasi su Musės upe (pakrantės ilgis – 170 metrų). Upės pakrantėje galima iškasti nemažą tvenkinį.

Brandūs medžiai, upės slėnis, tiesus lyg styga lauko kelias, vedantis nuo Medžiukų kaimo link dvarvietės, leidžia persikelti mintimis į istorinį gamtos prieglobstį, mėgautis ramybe ir gėrėtis plačiai atsiveriančiu kraštovaizdžiu.
Parengtas ūkininko sodybos vietos parinkimo planas. Jei būtų poreikis, savininkai galėtų pasirūpinti sklypo paskirties keitimu iš Žemės ūkio į Kitą paskirtį – Vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų pastatų.

Palei sklypą eina elektros linija, šalia stovi modulinė transformatorinė (vidutinės įtampos elektros energijos keitimo į žemosios įtampos energiją ir paskirstymo vartotojams transformatorinė), nuo kurios galima prisijungti reikiamos galios elektrą. Netoliese yra visus metus gyvenantys kaimynai, prižiūrėta graži aplinka.

Privažiavimas iki dvarvietės nuo Vilniaus asfaltu, vos pora kilometrų lauko keliu. Nuo Vilniaus važiuoti 25 km iki Maišiagalos automagistrale A2, tada dar 5 km asfaltuotu keliu iki Medžiukų, nuo kur iki dvarvietės veda tiesus neduobėtas žvyrkelis. Iš viso šiek tiek daugiau nei 30 km nuo Vilniaus centro.

SKLYPO VIDEO:
https://youtu.be/07OFpoHcS24

Parašykite savo nuomonę